23 Ocak 2014 Perşembe

Yarasa Kol Marilyn Monroe'lu Bluzumu Nasıl Yaptım?

Bizim burdaki Beylikdüzü Beygah pazarından aldığım 5 liralık parça triko kumaşla yarasa kollu bluz yaptım.
Bu arada pazarın nerede olduğunu merak ederseniz kendindik çok güzel bir harita hazırlamıştı "Türkiye'nin umaş pazarı" adında oradan bakabilirsiniz.
Kalıbı Burda 2013 Aralık sayısından. Pantolonumu da ben dikmiştim onun için tık tık.

1)_ Kumaşım yıkadıktan sonra askıda Marilyn Monroe baskılı triko
2)_ Kumaşı yüzü içte kalacak şekilde katlayıp kalıbı yerleştirdim.
3)_ dikiş payı kalacak şekilde kestim, triko kumaşın kenarı atmadığı için dikişi çok rahat 2. triko denemem ve çok sevdiğimi söyleyebilirim makinem rahatlıkla dikti. 
4)_ Bu parçalar da kolların uç kısmı olmasa da olurmuş aslında fazla fazla uzun geldi.


1)_ Bedenin ön ve arkasının omuz kısımlarını diktim.
2-3)_ Kol parçaları ikiye katlayıp dikişi alta gelecek şekilde diktim 
4)_ Pazardan başka arkadaşlarım da aynı kumaştan alınca ve yarasa kollu bluz fikri de hoşlarına gidince benimkinde bi fark olsun istedim ve yaka ve kol ağızlarını daha önce diktiğim siyah hırkamın kalan minik parçalarından geçtim.

13 Ocak 2014 Pazartesi

Sehpa Yenileme / Ahşap Boyama

Banyom geniş olmasına rağmen sadece minik bir dolap olunca çok bir şey koyamıyorsun haliyle aynanın önü de küçücük olunca bende eski ve kırık olan bir sehpayı değerlendireyim dedim rengi çok koyu olduğundan biraz renklendireyim istedim ve koyuldum işe.
1)_Ayaklarından orijinal halini görebilirsiniz üst tablayı boyamadan önce resimlemeyi unutmuşum eşim sağ olsun en azından bu aşamadayken hatırlattı. Öncelikle zımparalıyoruz.
2)_ Üstünü ve ayaklarını akrilik boyayla beyaza boyadım 
3-4)_ Üst tablanın fırça çizgilerinin oluşturduğu mermer gibi duruş çok hoşuma gitmişti banyomda koyacağım yerde deneme yaptım.


Kol Evi ve Riga Cetveli Yapımı


1)_ Sol üst köşede fark edildiği gibi daha öncekiyazımda  bahsettiğim şu şeffaf PVC'lerden kullandım. Kalıbı çıkartmıştım zaten keseceğimiz PVC'ye kağıt yapışkanla minik minik sabitledim.  İlk önce kol evini yaparken gördüğünüz kağıt kesme bıçağından ve makastan yararlanmıştım fakat kesinlikle büyük falçatayla çok daha iyi sonuç alınıyor tekrar kenarlarını düzeltmeye gerek kalmıyor neredeyse.

 2)_ İlk yöntem çok uygun olmadı dediğim gibi önce kağıt kesme bıçağıyla iz yapmak zorunda kaldım asetat kalemiyle de çizebilirsiniz. 
3)_ İşaretli yerlerden makasla kestim ama makasın kestiğim yeri eğme özelliğinden dolayı sağlıklı olmuyor
4)_ En iyi yöntem olan falçatayla sıkıca bastırarak ve yavaş yavaş keserseniz hem kenarları düz oluyor hem de iz alayım falan gibi bir derdiniz olmuyor işlem kısalıyor ama altına kesinlikle bir mat koymalısınız çünkü derin bir kesik oluşur masanızda.

Prym Terzi cetveline henüz geçemedim "dikiş dersi" Çiğdem'den ayrıntılı resimlerini bekliyorum.

6 Ocak 2014 Pazartesi

TV Ünitesi Panelinden Masa Nasıl Yapılır? ve Yeni Dikiş Odam

Çok sevgili kocacım artık salonu dağıtma ben sana masa yapayım küçük odadan çıkarma şu dikiş işlerini dedi ve kuzeninin vermiş olduğu akılla tv ünitemin arka panelini bana çalışma masası yapıverdi en pratiğinden.
Paneli arkasından sökmesiyle küçük masaya yapıştırıvermesi herhalde 5 dakika anca sürmüştür. 

1)_ Tv ünitemin arka paneli düne kadar böyleydi, kaldı ki üstünde raf falan olmadığı için gözüme batıyordu, iyi oldu artık arkası duvardan ibaret.
2)_ O altta gördüğünüz bu eve alınan ilk masadır  evde hiç eşya olmadığından yemek yemeye çay içmeye lazımdı eşyalar gelince balkon masası yaptım, uzun süredir de küçük odamda yani artık dikiş odamda çiçek saksılarını barındırıyordu üzerinde. Son olarak gördüğünüz üzere 130*100cm olan tv ünite panelini üstünde taşıyor 4 tarafına yapıştırdığımız çift taraflı bant sayesinde (: bu küçük masalar kapanıyor malum bu tabla üstündeyken kapanmaz herhalde demiştik ama kapanıyor kaldı ki kapatmaya niyetim yok :) sadece üstüne abanmamam gerekli sonuçta tutan şey sadece bant ama sağlamlık istenirse alttan çiviyle sabitlenebilir.