19 Ağustos 2014 Salı

Roaccutane 2. Hafta

Merhabalar,

2. haftayı da bitirdim ilaçla öyle gün gün neler olduğunu yazmayacağım çünkü günlük değişen bir durumla karşılaşmadım çok şükür.

Yüzüme sürdüğüm nemlendirici miktarını biraz daha azalttım (fazla nemlendirici sürmek de sivilce yapabiliyormuş) ve cildimin soyulmasına pul pul olmasına izin verdim ama dudaklarımdan kremi eksik etmiyorum. Fitoyu aldım fakat dudağım için kullanmadım henüz dudaklarıma Rossmandan daha önce aldığım aynısefa özlü yoğun bakım kremini sürüyorum. oldukça iyi koruyor şimdilik.

Geçen haftaki kadar bol olmasa da yine çok su içiyorum ve zorlanmıyorum içerken havanın sıcaklığından olsa gerek gidiyo, umarım kışın zorlanmam.

Bu arada hafta sonu düğün vardı ve malum topuklu ayakkabı ızdırabı (kendi adıma) yaşadım, ayak tabanım yanıyordu ve üstüne basamadım gece geç saatte yatarken fitoyu sürdüm ayağımda tam 1,5 saat kadı fakat o berbat yanma hissinden tahrişten eser yoktu. eşimin kuzeni parmağını yüzmüş ertesi gün ben kurudu diycek sandım üzerinde deri vardı dedi şok oldum. yeni favori kremim bu oldu yanımdan ayırmayı düşünmüyorum. birde topuklu için watsonslarda gratislerde yapışkanlı silikon tabanlıklar, arkalıklar falan var onlar da acaip işe yarıyor bilginiz olsun.

Nerden nereye atladım dimi demem o ki yüzümde hala sivilceler çıkıyo ama başkalarının anlattığı gibi sivilce basması durumu olmadı.

Bir de şunu söyleyeyim düğün günü halt yedim normalde her duşumda yüzümü ipek keseyle keselerim hadi keseliyeyim de şu pullar dökülsün dedim keselemez olaydım. yüzüm cayır cayır yandı özellikle nemlendirici ve fondöteni sürdükten sonra. keseye uzun bir ara verdim sanırım yada çok çok hafif şekilde yaparım bilmiyorum.

Onun dışında cildimde ve vücudumda herhangi bir değişiklik yok

11 Ağustos 2014 Pazartesi

Roaccutane 1. Hafta Olanlar

Aslına bakarsanız 1 haftadır o korktuğum belirtilerin hiç biri olmadı diyebilirim.

1. Gün: Gece yattığımda genzimde hafif bir kuruma hissettim. ben ztn faranjit olduğum için bol bol yutkunmak bana koymadı, daha sonra da tekrarlamadı.

2. Gün: Sabahın köründe sol gözümün üstü (göz kapağım) balon gibi şişmişti fakat bu durum da bende ara sıra olan bir şey o yüzden ilaçtan oldu diyemem ama etkisi olabilir. o da birkaç saat sonra kalktığımda inmişti.

3. Gün: İlaçtan kaynaklandığını sanmasam da emin olamıyorum. ayağımın topuk kısmında sabahın köründe minik bi şişlik aynı sivri sinek ısırığı gibi ve aynı öyle de kaşınıyor ve beni de ztn kaşıntıyla uyandırdı. kolonya sürünce biraz hafifledi. ya böcek ısırdı (sivri sinek olamaz çok duyarlıdır o konuda kulaklarım ztn pencerelerde tül var) yada ilaçtan oldu bilemiyorum.

4. Gün: ilaçtan olduğunu düşündüğüm tek şey bu hafta sadece dudağımın sağ ve sol kenarı kurudu ve yağlı olan burun kenarlarım da kurudu. ama ben ztn ilk günden beri hiç aksatmadan cildimi bol bol nemlendirdiğim için hemen takviye yaptım. dudaklarımı da hafiften silikonlu gibi hissediyorum doktor böyle olabileceğini söylemişti fakat ben onun da nemlendiriciden olduğunu düşünüyorum. ilaçtan önce dudak kremini gece yatarken bol bol sürersem eğer sabaha uykunun verdiği şişlikle de böyle hissediyorum ztn.

5. Gün: ağzımın içinde yine bende sürekli çıkan yaralar çıktı. yine ilaçla ilgili olduğunu sanmıyorum.

İlacı kullanmaya başladığımdan beri devam eden; sanki gözlerimde hafif bi yorgunluk hissi mi desem bulanıklık mı desem onun gibi birşey var kuruma yok ama bi değişiklik var sanki çok hafif de olsa.

Yüzümde 3. günden itibaren bugüne kadar 3 büyük sivilce çıktı, ellemedim. Hepsi 1- 2 gün sonra söndü. içleri kuruduğunda ucundan tutunca temizleniyo ztn.

Kalan günlerde de herhangi bir değişiklik olmadı. umarım böyle devam eder.

Bu arada dediğim gibi ilk günden itibaren cildimi sürekli nemlendiriyorum. sabah ve akşam yüzümü temizleyip sonra nemlendiricimi sürüyorum dudağıma ise günde kaç defa krem sürdüğümü bilmiyorum. çatlayıp patlamasına fırsat vermiyorum şimdilik :)
bol bol su içiyorum ki normalde günde bir bardak suyu anca içerdim şimdi sayamıyorum, tabi böbreklerde durmuyo hal böyle olunca bol bol yolunuz tuvalete düşüyo (:

Her akşam düzenli olarak saat 9'da içiyorum ilacımı.
Bu hafta böyleydi ben çok daha abartılı olur sanmıştım ama şimdilik böyle. kendimi de gayet iyi hissediyorum.

5 Ağustos 2014 Salı

Sivilceler İçin Roaccutane Kullanmaya Başlıyorum!

Roaccutane sivilceler için doktor reçetesiyle verilen ve 6-8 aylık dönemde bütün sivilceleri (vücuttaki yağı) kurutup yok eden ve cildinizi pürüzsüz yapan bir ilaç.
Bende bi süredir çıkan sivilcelerimi sürekli halde sıkıyor, her yeni oluşan kabuğunu da kaldırıyordum, iyileşmesine fırsat vermiyordum. Benim sivilcelerim içi beyaz sıvı dolu olan cinsten eğer sıkmazsam çok kötü görünüyor ve kapatıcıyla da kapanmıyor, sırtımda ve dekolte bölgemde de çıkıyordu. bende dermotoloğa gidip 29 yaşından sonra ne bu böyle doktor dedim. Doktor bana bu ilacı verip reçeteyi yazalı 25 gün kadar oluyor, ben bugün almaya karar verdim. İlk etapta çok kararsız kaldım çünkü çok fazla yan etkisi var.Ben bu 25 günlük aralıkta düzenli olarak sabah akşam cildimi temizleyip nemlendirdim, yüzüme çok fazla dokunmamaya çalıştım yeni çıkan sivilceleri kurumasını bekleyip fazla zedelemeden sıktım ve arkasından sirkeyle sildim mikroplar yayılmasın diye, o da delik bi görüntü yarattı ama kabuk bağlayınca ellemezsen geçiyor gibiydi fakat sürekli yenileri çıkmaya devam ediyor yani düzenli temizleyip nemlendirmem pek de bir işe yaramadı, yani illaki yarıyordur sonuçta rutin olarak yapılması gereken şeyler fakat durdurma gibi bir durumu olmuyor, bende dün karar verdim ve bugün ilacı aldım.

Doktorumun bana uyarıları;

Öncelikle kesinlikle hamile kalınmaması gerekiyor, kalınırsa doğacak çocuğun sakat olma ihtimali varmış, zaten bir süre daha çocuk düşünmediğimiz için problem yok.

Roaccutane 10mg+20mg olarak 2 kapsülü beraber verdi şimdilik günde 30mg ile başladık.
kan testini de 25 gün önce vermiştim değerler normaldi.
2 ayda bir test için gel dedi fakat ben 1 ay sonrasında gitmeyi düşünüyorum çünkü zaten test 2 ay önceki değerleri yansıtıyo olacak.

Güneşe koruma faktörlü krem olmadan çıkmamam gerektiğini söyledi.
Bana swox marka güneş koruma kremi verdi swox combi seyahat SPF 30 
aynı zamanda dudak kremi de içeriyor ama 15ml çok küçük işte seyahat boyu. sörfçülerin kullandığı ve yine sörfçülerin İsviçre'de geliştirdiği yazıyor internet sitesinde.

Dudaklar çok fena çatlıyormuş, cilt de aşırı kuruyormuş, zaten İzmir'den İstanul'a taşındığımdan beri ellerim ve dudaklarım çok kuruyordu şimdi nasıl olacak bilmiyorum şu an yaz olması itibariyle biraz daha iyi ama ilaçla neler olacak hiç bilmiyorum.
dudak için de Fito adında bi krem verdi

Gözlerde de kuruluk oluduğundan bahsetti bende 1,5 yıl önce Lazer göz ameliyatı olduğumu söyledim, sakıncası olmayacağını söyledi.

Cilt temizliği için ve Nemlendirici olarak kullandığım ürünleri sordu;
Neutrogena Deep Clean temizleyici ve Garnier nem dengesi kullandığımı söyledim devam et dedi.
makyaj yapmamda bi sakınca varmı dedim hiç bi sakıncası olmadığını söyledi (eşim bunların hep makyaj malzemeleri yüzünden çıktığını düşünüyodu da o da cevabını almış oldu :) haha)

Dün gittiğim eczanedeki güzellik uzmanı bana doktoru kötüleyip ay işte Roaccutane kullananlara böyle şeyler verilmez kozmetik değil dermokozmetik olması gerekiyo chanel e 1000-2000 liralık paralar veriyolar sonra gelip burda 80- 100lira vermek  zoruna gidiyo insanların falan diyen 30 faktör çok az en az 50 faktör güneş koruma kremi olmalı diye dayatma ürünler sunan ama üzerinde bi beyaz önlük bile olmayan vasat bi tişörtle bana bunları söyleyen birinden bırakın güneş kremlerini ilacı bile almadan çıktım, o ilaç bana çok gereksizmiş oraya gidip ona sivilcelerimi temizletcekmişim, çok güzel kremler vercekmiş bana falan filan

Neyse demem o ki siz sadece eğer güveniyorsanız doktorunuzun sözünü dinleyin. 
Bu arada şunu da belirteyim ben sivilcelerle ilgili olarak daha önce hiç tedavi görmedim öyle antibiyotikdir , cilt soymadır fln olmadı, zaten doktorum istersen antibiyotik tedavisi uygulayalım yada Roaccutane diye bi ilaç var onu başlayalım kesin çözüm olsun dedi bende kabul ettim.

Ben 29 yaşında, evli ve 52-53 kiloyum, 
Cildim ise T bölgem yağlı yanaklarım kuru; yani kuruya dönük karma bir cildim var, vücudum ise oldukça kurudur.

Gündüzden vücudumu da iyice nemlendirdim dudaklarımı ve cildimi de tabi, hazırlıklı olayım dedim.

İlk olarak bugün saat 21:00'de ilaca başladım 3 saattir herhangi bir yan etki gözlemlemedim, bakalım yarın neler olacak.
Alarmımı da ayarladım ki her gün içmem gereken bu ilacı unutmayım ve takvimime de 1 ay sonrasına test için alarm kurdum.

Daha sonra karşılaştırmak üzere fotoğraflarımı çektim.

Başlamakta benim gibi kararsızlık çekenler için de belki biraz yardımcı olurum diye elimden geldiği kadar bendeki etkilerini yazacağım.