21 Kasım 2013 Perşembe

Siyah Triko Hırkamın Yapılışı







Gördüğünüz modeli Burda dergisi Mart 2013 sayısından Model 107 A-B-C
bende Fatih Çarşamba pazarından aldığım parça kumaşla ki kendisi ya 50Kr ya da 1TL idi.
kumaş çok yumuşak ve esnek sıcak da tutuyor, triko sanırım. Çalıştığım dönemlerde bluzlarımın, gömleklerimin üstüne giyiyordum, her şeyle çok uyumlu oluyor. 


İlk defa uzun kollu bir şey yapıyorum bu arada öncelikle onu söyleyeyim.
kalıbı çıkarıp kumaşı biçtikten sonra ön ortada olması gereken büzgüyü iki X işaretinin arasına veriyoruz  
Uzun aralıklı dikiş atıp alt ipliği çekince büzgü oluyo size verilen cm e göre büzgü genişliğini ayarlayıp normal dikiş çekiyoruz, sabitleniyor.


Kumaşın yüzü yüzünde içeri bakacak, tersi dışarıda omuz kısmını ve yanlarını iğneliyoruz siz isterseniz teğelleyebilirsiniz. Ben teğelden nefret ediyorum (: sonra da makinede dikiyoruz.
kumaşım esnek olasına rağmen ben düz dikiş yaptım, öyle kumaşı çekiştirerek de dikmedim gayet güzel dikildi normal kumaş gibi.


Bu yaka kısmı biraz karışık bu solda gördüğünüz parçadan 2 tane var biri  solda duruyor diğeri üstüne iğnelenmiş halde görüyorsunuz. tabi aslında onun 1 tanesi 3 parçadan oluşuyor. Üst kısmına bakarsanız birleştirildiğini görürsünüz. bende bunu dikebilmek için Burda dergisinin yayınladığı videodan faydalandım, sizin için de aşağıya ekledim. tavsiye ederim dilini anlamasam da gayet anlaşılır buluyorum.


siyah olduğu için ne yazık ki pek anlaşılmıyor. kol kısımlarını resimlememişim. şahsen kol olayından korkuyordum bir de bazı kalıplarda kol büyük oluyormuş diğer kısım küçük olunca yedirmek medirmek gerekiyormuş falan gözümde büyüyordu fakat kalıp gayet başarılı. hiç problemsiz diktim süper oldu 
düğmeli bir modeldi fakat ben düğmelerini dikmedim düğmelersem kumaş çok gerilecek o düğme araları da açık duracak gibi geldi bende koymayı tercih etmedim. model güzel bir  daha yaparsam bir beden daha büyük yapıp düğme de koymayı düşünüyorum.


bu arada üzerimdeki her bi şeyi ben diktim etek kloş yine esnek dökümlü ve 1 TL'lik kumaş
bluzum da aynı şekilde bluza grogren banttan ya da onun gibi bir şey büyük bir çiçeğimsi broş yaptım, ucundan da bluzun kumaşından uzun parçalar sallandırdım. bluzun kalıbı Burda dergisi Şubat 2013 Model 134


Normalde böyle giyinmem, benim için çok klasik. Ciddiyet gerektiren yerler için uygun.




Dikiş melekleriniz yanınzda olsun.

2 yorum:

  1. Çok hoş bir hırka olmuş, ve inanılmaz uygun fiyata malolmuş:) güzel günlerde giyinin..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim gerçekten de çok uyguna mal oldu.

    YanıtlaSil