5 Ağustos 2014 Salı

Sivilceler İçin Roaccutane Kullanmaya Başlıyorum!

Roaccutane sivilceler için doktor reçetesiyle verilen ve 6-8 aylık dönemde bütün sivilceleri (vücuttaki yağı) kurutup yok eden ve cildinizi pürüzsüz yapan bir ilaç.
Bende bi süredir çıkan sivilcelerimi sürekli halde sıkıyor, her yeni oluşan kabuğunu da kaldırıyordum, iyileşmesine fırsat vermiyordum. Benim sivilcelerim içi beyaz sıvı dolu olan cinsten eğer sıkmazsam çok kötü görünüyor ve kapatıcıyla da kapanmıyor, sırtımda ve dekolte bölgemde de çıkıyordu. bende dermotoloğa gidip 29 yaşından sonra ne bu böyle doktor dedim. Doktor bana bu ilacı verip reçeteyi yazalı 25 gün kadar oluyor, ben bugün almaya karar verdim. İlk etapta çok kararsız kaldım çünkü çok fazla yan etkisi var.Ben bu 25 günlük aralıkta düzenli olarak sabah akşam cildimi temizleyip nemlendirdim, yüzüme çok fazla dokunmamaya çalıştım yeni çıkan sivilceleri kurumasını bekleyip fazla zedelemeden sıktım ve arkasından sirkeyle sildim mikroplar yayılmasın diye, o da delik bi görüntü yarattı ama kabuk bağlayınca ellemezsen geçiyor gibiydi fakat sürekli yenileri çıkmaya devam ediyor yani düzenli temizleyip nemlendirmem pek de bir işe yaramadı, yani illaki yarıyordur sonuçta rutin olarak yapılması gereken şeyler fakat durdurma gibi bir durumu olmuyor, bende dün karar verdim ve bugün ilacı aldım.

Doktorumun bana uyarıları;

Öncelikle kesinlikle hamile kalınmaması gerekiyor, kalınırsa doğacak çocuğun sakat olma ihtimali varmış, zaten bir süre daha çocuk düşünmediğimiz için problem yok.

Roaccutane 10mg+20mg olarak 2 kapsülü beraber verdi şimdilik günde 30mg ile başladık.
kan testini de 25 gün önce vermiştim değerler normaldi.
2 ayda bir test için gel dedi fakat ben 1 ay sonrasında gitmeyi düşünüyorum çünkü zaten test 2 ay önceki değerleri yansıtıyo olacak.

Güneşe koruma faktörlü krem olmadan çıkmamam gerektiğini söyledi.
Bana swox marka güneş koruma kremi verdi swox combi seyahat SPF 30 
aynı zamanda dudak kremi de içeriyor ama 15ml çok küçük işte seyahat boyu. sörfçülerin kullandığı ve yine sörfçülerin İsviçre'de geliştirdiği yazıyor internet sitesinde.

Dudaklar çok fena çatlıyormuş, cilt de aşırı kuruyormuş, zaten İzmir'den İstanul'a taşındığımdan beri ellerim ve dudaklarım çok kuruyordu şimdi nasıl olacak bilmiyorum şu an yaz olması itibariyle biraz daha iyi ama ilaçla neler olacak hiç bilmiyorum.
dudak için de Fito adında bi krem verdi

Gözlerde de kuruluk oluduğundan bahsetti bende 1,5 yıl önce Lazer göz ameliyatı olduğumu söyledim, sakıncası olmayacağını söyledi.

Cilt temizliği için ve Nemlendirici olarak kullandığım ürünleri sordu;
Neutrogena Deep Clean temizleyici ve Garnier nem dengesi kullandığımı söyledim devam et dedi.
makyaj yapmamda bi sakınca varmı dedim hiç bi sakıncası olmadığını söyledi (eşim bunların hep makyaj malzemeleri yüzünden çıktığını düşünüyodu da o da cevabını almış oldu :) haha)

Dün gittiğim eczanedeki güzellik uzmanı bana doktoru kötüleyip ay işte Roaccutane kullananlara böyle şeyler verilmez kozmetik değil dermokozmetik olması gerekiyo chanel e 1000-2000 liralık paralar veriyolar sonra gelip burda 80- 100lira vermek  zoruna gidiyo insanların falan diyen 30 faktör çok az en az 50 faktör güneş koruma kremi olmalı diye dayatma ürünler sunan ama üzerinde bi beyaz önlük bile olmayan vasat bi tişörtle bana bunları söyleyen birinden bırakın güneş kremlerini ilacı bile almadan çıktım, o ilaç bana çok gereksizmiş oraya gidip ona sivilcelerimi temizletcekmişim, çok güzel kremler vercekmiş bana falan filan

Neyse demem o ki siz sadece eğer güveniyorsanız doktorunuzun sözünü dinleyin. 
Bu arada şunu da belirteyim ben sivilcelerle ilgili olarak daha önce hiç tedavi görmedim öyle antibiyotikdir , cilt soymadır fln olmadı, zaten doktorum istersen antibiyotik tedavisi uygulayalım yada Roaccutane diye bi ilaç var onu başlayalım kesin çözüm olsun dedi bende kabul ettim.

Ben 29 yaşında, evli ve 52-53 kiloyum, 
Cildim ise T bölgem yağlı yanaklarım kuru; yani kuruya dönük karma bir cildim var, vücudum ise oldukça kurudur.

Gündüzden vücudumu da iyice nemlendirdim dudaklarımı ve cildimi de tabi, hazırlıklı olayım dedim.

İlk olarak bugün saat 21:00'de ilaca başladım 3 saattir herhangi bir yan etki gözlemlemedim, bakalım yarın neler olacak.
Alarmımı da ayarladım ki her gün içmem gereken bu ilacı unutmayım ve takvimime de 1 ay sonrasına test için alarm kurdum.

Daha sonra karşılaştırmak üzere fotoğraflarımı çektim.

Başlamakta benim gibi kararsızlık çekenler için de belki biraz yardımcı olurum diye elimden geldiği kadar bendeki etkilerini yazacağım.

5 yorum:

  1. Geçmiş olsun, ben de halen sivilcelerle uğraşıyorum, bu ilaçtan arkadaşım kullanmıştı üstelik sivilceleri hiç de fazla değildi sadece birkaç sivilce için almıştı bu hapı ama sürekli dudakları çatladı cildi pul pul dökülmeye başladı burun çevresinde, sonunda vazgeçmişti. Bense bunca zamandır sivilcelerle uğraşmama rağmen böyle bir hap almadım. Eskiden Corci vardı makyöz; tv de sadece şunu demişti; adi beyaz sabun (basit hiçbir özelliği olmayan) satın alıp onunla kurutabilirsiniz ancak bu yağlı sivilceleri diye, o hep aklımdadır sürekli uygulayınca cildi kurutsa da etkisini görmüştüm. Hafif (yağlı olmayan) nemlendirici kullanmıştım ardından. Şimdilerde ise "Katranlı Sabun" kullanıyorum. yüzüme hem hafif parlak ve canlı pembe bir görüntü veriyor, vücuduma da kullanmaya başladım. Bu arada yağlı yemeklerden kaçınmak etkili bir yöntem, ama işte kaçıyor illaki:))). Geçmiş olsun, gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim;)

    YanıtlaSil
  2. İşte bende cesaret edemedim başta, çok fazla yan etkisi var, ama bi cesaret dedim bakalım. Umarım geçer hiç birşey kalmaz artık sıkıldım çünkü çok.
    video da çektim bununla ilgili, şu an youtuba yükleniyor bakalım ilk denemem nasıl olacak (:

    YanıtlaSil
  3. Mrb sivilceleriniz iz birakti ki cunki bende cok sıkıyorum ve 20mg kullaniyorum cok buyuk sivilce cikior skmadan duramiyorum lutfen geri donus yapin iz kalacak mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yani iz kalma durumu ciltten cilde değişir ama sıkmamaya dayandıkça alışıyorsun artık. benim ilacı kullanmamın üzerinden 2 sene geçti regl dönemlerinde ufak tefek çıkıyor. Sıkmamaya çalışıyorum ama sıkarsam da izi bi süre kalıyor. İzler geçer ama 1, 2 yıl kdr sürebilir. Sen en iyisi kesinlikle sıkma yada Dr. Öz ün bi videosu var sıkacaksan da o şekilde sık ve sonrasında iyce dezenfekte et kesinlikle de kabuğuna dokunma. 2, 3 ay sonra sivilcelerin geçer ama sen izleriyle uğraşmak zorunda kalırsın

      Sil
  4. Merhaba. Bende akntrend kullanmaya başlayalı 3.haftamı bitiriyorum benim cildimde fazl is yağ oranı olduğu için hiç bitmeyen bi sivilcelerim cilt yağlanmam vardı bundan bir kaç yık önce kullandım ve tamamlayamadan 2.ayda bıraktım ama şimdi tekrar başlamak zorunda kaldım ağız çevremde ve yanaklarımdan hiç bitmeyen geçmeyen dekolte kısmımda sırtım da bitmeyen sivilcelerim vardı dediğim gibi 3.haftamın sonundayım dudaklarımı nemlendirmeden bırakmıyorum geçen gün çene ve yanak bölgende önce şişlik halinde sonra içi beyazlaşmış kocaman iltihap halinde uyandım ve ben ilaç kullansam da çok takan bir insanım dayanamadım sıktım onları deri inceldiği için kalktı çok kanadı ve yara oldu tekrar kabuğunu kaldırdım şimdi 2 gün geçti hala kızarık biraz şiş ve yara gibi bunlar tedevim sürecinde tekrar oluşup geçer mi yoksa iz kalır mı böyle yara ve kızarık gibi :(

    YanıtlaSil