6 Ocak 2014 Pazartesi

TV Ünitesi Panelinden Masa Nasıl Yapılır? ve Yeni Dikiş Odam

Çok sevgili kocacım artık salonu dağıtma ben sana masa yapayım küçük odadan çıkarma şu dikiş işlerini dedi ve kuzeninin vermiş olduğu akılla tv ünitemin arka panelini bana çalışma masası yapıverdi en pratiğinden.
Paneli arkasından sökmesiyle küçük masaya yapıştırıvermesi herhalde 5 dakika anca sürmüştür. 

1)_ Tv ünitemin arka paneli düne kadar böyleydi, kaldı ki üstünde raf falan olmadığı için gözüme batıyordu, iyi oldu artık arkası duvardan ibaret.
2)_ O altta gördüğünüz bu eve alınan ilk masadır  evde hiç eşya olmadığından yemek yemeye çay içmeye lazımdı eşyalar gelince balkon masası yaptım, uzun süredir de küçük odamda yani artık dikiş odamda çiçek saksılarını barındırıyordu üzerinde. Son olarak gördüğünüz üzere 130*100cm olan tv ünite panelini üstünde taşıyor 4 tarafına yapıştırdığımız çift taraflı bant sayesinde (: bu küçük masalar kapanıyor malum bu tabla üstündeyken kapanmaz herhalde demiştik ama kapanıyor kaldı ki kapatmaya niyetim yok :) sadece üstüne abanmamam gerekli sonuçta tutan şey sadece bant ama sağlamlık istenirse alttan çiviyle sabitlenebilir.
3)_ Haliyle tv ünitesinin arkası olduğundan kablo geçsin diye bir deliği var. 
4)_ Bizde oraya elimin altında olasını istediğim şeyler için bardak yerleştirdik.

Dikişlerimi zaten burada dikiyordum.

Burası çok dağınık duruyor ne yazık ki. 2 koca poşet dolusu kumaşım var ve umarım bunlara da yakın zamanda -üstündeki duvara- 3-4 tane raf yapabilirsem odam tadından yenmeyecek (: 
Soldaki kırmızı kutuda fermuarlar, lastikler, kurdeleler, dantel parçaları, tela ve tadilat bekleyen kıyafetler mevcut.
Sağda arada kalan mavi de çöp kutum makinenin dibinde olunca süper işe yarıyor, sürfile kırpıkları kumaş artıkları, iplikler direkt çöpe. 


Dikiş makinem, kendisi annemden kalma en az 30 yıllık bir makinedir. 20 tane dikiş ve piko deseni var, 4 adımda ilik açıyor, esnek ve kot gibi kalın kumaşları da gayet güzel dikiyor sağolsun, markası ve modeli Bernina Favorit 940, nazar değmesin ben çok memnunum.

1)_ Dikiş makinemin İzmir'de içine oturan bir masası vardı o zamanlar babam ona Singer masalardan birini uydurmuş ve çuk oturmuş, fakat ben İzmir'den İstanbul'a bu ağır makineyi tek başıma güç bela getirdim, o yüzden altı açık halde masamda duruyor
2)_ Masamın arka bölümünde ise elimin altında olmasını istediğim şeyleri koydum, nedir bunlar;
3)_ Muhtemelen sizin de kullandığınız, makinenin içindeki havları temizlemek için diş fırçası hep elimin altındadır. Öndeki kutuda dikiş makinemin kendi aksesuarları var, masuralar, ayaklar, iğneler, mini tornavida gibi şeyler. Arkadaki köpüklerin içindeyse minik dikiş aksesuarları, kenara batırdığım toplu iğne ve dikiş iğneleri kargaburnu, kalem, silgi, sabun gibi malzemeler var.   
4)_ Soldaki karton kutuda ise daha önce çıkarmış olduğum kalıplarım var ben onları hangi kumaştan diktiysem artan parçalarını üstüne sarıp saklıyorum, tekrar aradığımda bulması çok kolay oluyor yada şeffaf dosyalara daha uygun katlayıp koyabilirsiniz.

 Yan taraftaki kitaplığımın bir rafına da el attım
1)_ Üstteki kutuda makaralar, makine yağı, düğmeler gibi şeyler var  
2)_alttaki kutuda ise çıkardığım kalıplardan artan minik patron kağıtları var, bazen ek yapıyorum.

1)_ Burada gene ıvır zıvırlar var gördüğünüz gibi
2)_ Yine kutu kutu pense (: şeffaf çantayı kursa götüreceklerim için kullanıyorum aradığımı bulmak çok kolay oluyor.
3)_ Ve o kutu kutu penselerin içinde bobinlerim var bir de pazardan aldığım ütüyle yapışan metal aksesuarlar var.

 İşte bu postu yazmama sebep olan dikiş masam (yapılışı ilk resimde). Salonda kullandığım masamdan en olarak 11 cm daha büyük, boy olarak da 6 cm daha küçük. Üzeri çizilmesin diye cam masalar için satılan şeffaf PVC lerden alacağım. Çamaşır selemi biraz kamufle etsin diye filigranı koydum ama pek işe yaramamış. Normalde orada çamaşır kurutmalığım duruyordu.

Yine yanı başımda ütü masam ve altında ütülenecekler sepetim, birikmiş mi ne (: Benjamini de es geçmek olmaz o da düğün hediyesi olarak gelmişti iyice büyüdü 3,5 yılda.

 Ben bu fotoğrafı çok beğendim, bir de şu çiçek sulama şişelerini alsaymışım oradan (:

Köşedeki kocaman saçaklı yumağım nasıl ama, kedim olsa bayılırdı herhalde (: 

1)_ Kurs için minik bir iğnelik yapmıştım alel acele bu gelmişti aklıma aslında puf puf bir anahtarlık.
2)_ En büyük halkayı çıkarıp kenardaki zincirleri dikivermiştim. 
3)_ Dergilerim ve kalıplarım, alttaki dergiler 80'li yıllardan annemden kalma aslında onda daha çok var da ben almamıştım şimdiki gibi 4-5 beden vermiyor 1 veya 2 tane veriyor sen ona göre büyüt veya küçült şeklinde olunca almamıştım kalanlarını ama günümüz Burdalarından çok daha fazla model olduğu kesin.
4)_Ben dergiden çıkan kalıpları artık bu şekilde saklamaya karar verdim. Derginin en arka sayfasında tutuyordum ama bakarken düşüyordu sürekli bir de tüm dergileri üst üste koyduğumda aşırı kabarık bir görüntü, şimdi neredeyse yarıya indi. tarihlerin net göründüğü pafta B yi üste getirince bulması daha kolaylaşıyor kaldı ki zaten tarih sırasına göre dizdim hepsini. Dergilerin içinde de henüz dikmeye fırsat bulamadığım beğendiğim modellerin kalıplarını çıkardım, modelin olduğu sayfada duruyorlar, e artık umuyorum en kısa sürede dikilecekler.

Sonuç olarak aydınlık ve kullanışlı bir dikiş odam oldu. 
Nasıl buldunuz?

6 yorum:

  1. Çok güzel olmuş.ellerinize sağlık. güzel dikişlerle keyifli vakit geçirmeniz dileğiyle.. blogunuzu yeni keşfettim.sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim beğenmene sevindim, yakında çok istediğim terzi mankenim de gelecek inş.

    YanıtlaSil
  3. Masa hem pratik hem de güzel olmuş. Odanız da çok sevimli, bol dikişli güzel günleriniz olur inşallah. Bloguma ziyaretiniz için de çok teşekkürler. Yağlı kağıtla dekupajla ilgili yapım aşamalı bi yayınım yok. Bir dergiye röportajım sırasında açıklamıştım ve şartı daha önce yayınlamamış olmamdı. Sonrasında da bitmiş halli objeler yayınladığım için pek sıra gelmedi açıkçası:) Yağlı kağıdı A4 boyutunda kesip yine A4 kağıdına yapıştırıyorsunuz. Çıktıyı bu kağıda alıp yağlı kağıdı A4 ten ayırıyorsunuz. Sonra da dekupaj tutkalı ile yapıştırıyorsunuz. Rice paper Türkiye'de yeni keşfedildi ama ben bu tekniği iki senedir kullanıyorum, hem rice paperdan çok daha hafif benim yöntemim:) Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler güzel yorumun için. Bugün sehpamı ve yuvarlak tepsiyle kutu arası bir şeyi boyadım bitirdimyakında yayınlayacağım. Onlar kalkınca anca Perşembe alabildiğim şeffaf pvc masa örtümü de aldım serdim, masamı koruması için artık rahat rahat çalışıyorum.
      Tekniğine bayıldım ben uzun zamandır ahşap boyamadan uzaktım çok güzel yeni teknikler çıkmış hele ki sizin yaptıklarınıza bayıldım. Kırtasiyeden renkli çıktı mı alıyorsunuz yoksa içini kendiniz mi boyuyorsunuz?

      Sil
    2. Ben kendi yazıcımdan alıyorum tüm çıktılarımı ama el boyama yaptığım çalışmalar da var. Bu da genelde çizdiğim şablonun içini doldurarak oluyor tabii:)

      Sil
  4. ayyy kendi dikiş odama girmiş gibi oldum....

    YanıtlaSil